С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Обяд в бурканче

03.05.2017

Работещите момичета често обядват на бюрото, уви. Но пък го правят със стил. И здравословно! Което ни вдъхновява да заменим пластмасата със стъкло и да аранжираме в него вкусни и засищащи рецепти

Обяд в бурканче
 © iStock

Мини Капрезе

Продукти: 250 г чери домати * 125 г бейби моцарела * пресен босилек * 100 мл балсамов оцет * 1 с. л. мед * зехтин * сол.

Приготвяне: Започнете с редуцирането на балсамовия оцет. Сложете го заедно с меда в касерола на котлона и включете на слаба степен за около 10 минути. Оцетът трябва да се сгъсти и потъмнее. Докато изстива, измийте, отцедете и разполовете чери доматите. Отцедете моцарелата и я добавете към тях. Овкусете със сол и зехтин. Поръсете с листа босилек и залейте с балсамовата редукция.

ELLE идея: За да направите салатата по-засищаща, добавете ал данте сварена паста по ваш избор.

Мини капрезе.
Мини капрезе. © iStock

Пикантно Гаспачо

Продукти: 4 големи домата * 2 стръка целина * 1 чушка * 1 люта чушка * 1/4 глава лук * 1 скилидка чесън * пресен босилек * 4 с. л. зехтин * сол.

Приготвяне: Обелете доматите, нарежете ги на парчета и ги сложете в блендер заедно с нарязаните чушки, целина, чесън и лук. Подправете със сол и зехтин и смелете до получаването на гладка смес. Оставете в хладилник за няколко часа. При сервиране украсете с листа босилек.

ELLE идея: Направете крутони от патладжан, като го нарежете на кубчета и го запържите до зачервяване с малко лук и олио.

Гаспачо.
Гаспачо. © iStock

Мексиканска салата със спанак

Продукти: 1 ч. ч. нарязан спанак *1 ч. ч. киноа * 2 ч. ч. вода * 1 консерва черен боб * 1 бр. манго * 1 бр. авокадо * 1/2 глава червен лук * 2 с. л. изцеден сок от лимон * 1 с. л. зехтин * сол.

Приготвяне: Изплакнете и отцедете киноата и я сложете да се вари с водата в тенждера. Когато заври, намалете температурата и оставете да къкри за около 20 минути, докато абсорбира водата. През това време подредете спанака на дъното на буркана. Добавете от изстиналата киноа, нарязаното авокадо и мангото в посочената последователност. Завършете подредбата с боба и лука, нарязан на колелца. Смесете сока от лимон, зехтина и сол на вкус и залейте с микса. Докато стигнете до офиса, салатата ви ще се е овкусила.

ELLE идея: За още повече свежест, пробвайте да замените половината количество спанак с прясна мента, а лимоновия сок – с такъв от лайм.

Мексиканска салата.
Мексиканска салата. © iStock

Карамелени фъстъковки

Продукти: 2 ч. ч. захар * 1 и 1/2 ч. ч. фъстъци * 1/2 ч. ч. вода * щипка сол * масло (за намазване).

Приготвяне: Поставете хартия за печене в тавичка и намажете отгоре с разтопено масло. Сложете захарта, водата и солта в тенджера и ги разбъркайте. Гответе на висока температура за 3-5 минути, докато захарта се разтопи (без да бъркате). Разбъркайте отново и продължете да готвите сместа, като от време на време разбърквате, за още 7-10 минути. Трябва да се получи течен златист карамел. Свалете от котлона и добавете фъстъците. Докато сместа е още гореща, изсипете я в тавата и оставете да изстине. След 15-20 минути начупете на парчета по желание.

ELLE идея: Можете да замените фъстъците с кашу или бадеми.

Карамелени фъстъковки.
Карамелени фъстъковки. © iStock


В новия брой

Мария Илиева на корицата на новия брой на ELLE