С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Опитайте: пилешки шишчета по азиатски

Велина Василева • 29.09.2018

Това е леко и вкусно основно ястие, което ще се хареса на цялото семейство

Опитайте: пилешки шишчета по азиатски
 © iStock

Необходими продукти

  • ¼ ч.ч. листа от кориандър;
  • ¼ ч.ч. олио;
  • 1 с.л. лютив азиатски чили сос;
  • 1 с.л. кафява захар;
  • 1 ч.л. соев сос;
  • 1 или 2 скилидки чесън;
  • корен джинджифил, около 5 см;
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно;
  • сол;
  • около ½ кг почистени от кожата и костите пилешки гърди, нарязани на дебели ивици;
  • ½ ч.ч. сос по избор.

ЗАЩО АЗИАТСКАТА КУХНЯ Е ЗДРАВОСЛОВНА?


Начин на приготвяне

Накиснете 12 дървени шишчета във вода за около 30 минути. След това смесете листата от кориандър, олиото, чили соса, захарта, соевия сос, джинджифила, лука и ½ ч.л. сол в кухненски робот и бледнирайте, докато не се получи гладка смес. Подсушете шишчетата и започнете да нанизвате пилешките филета. Сложете ги в тава и изсипете маринатата отгоре, след което приберете в хладилника за 1-2 часа. Загрейте барбекюто на средна температура, извадете шишчетата от марината и ги опечете за около 4-6 минути от всяка страна. Сервирайте с любимия ви сос.

© iStock


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE