Необходими продукти
- ¼ ч.ч. листа от кориандър;
- ¼ ч.ч. олио;
- 1 с.л. лютив азиатски чили сос;
- 1 с.л. кафява захар;
- 1 ч.л. соев сос;
- 1 или 2 скилидки чесън;
- корен джинджифил, около 5 см;
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно;
- сол;
- около ½ кг почистени от кожата и костите пилешки гърди, нарязани на дебели ивици;
- ½ ч.ч. сос по избор.
ЗАЩО АЗИАТСКАТА КУХНЯ Е ЗДРАВОСЛОВНА?
Начин на приготвяне
Накиснете 12 дървени шишчета във вода за около 30 минути. След това смесете листата от кориандър, олиото, чили соса, захарта, соевия сос, джинджифила, лука и ½ ч.л. сол в кухненски робот и бледнирайте, докато не се получи гладка смес. Подсушете шишчетата и започнете да нанизвате пилешките филета. Сложете ги в тава и изсипете маринатата отгоре, след което приберете в хладилника за 1-2 часа. Загрейте барбекюто на средна температура, извадете шишчетата от марината и ги опечете за около 4-6 минути от всяка страна. Сервирайте с любимия ви сос.