Преминете към основното съдържание

Опитайте: пилешки шишчета по азиатски

Това е леко и вкусно основно ястие, което ще се хареса на цялото семейство
© iStock

Необходими продукти

  • ¼ ч.ч. листа от кориандър;
  • ¼ ч.ч. олио;
  • 1 с.л. лютив азиатски чили сос;
  • 1 с.л. кафява захар;
  • 1 ч.л. соев сос;
  • 1 или 2 скилидки чесън;
  • корен джинджифил, около 5 см;
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно;
  • сол;
  • около ½ кг почистени от кожата и костите пилешки гърди, нарязани на дебели ивици;
  • ½ ч.ч. сос по избор.

ЗАЩО АЗИАТСКАТА КУХНЯ Е ЗДРАВОСЛОВНА?


Начин на приготвяне

Накиснете 12 дървени шишчета във вода за около 30 минути. След това смесете листата от кориандър, олиото, чили соса, захарта, соевия сос, джинджифила, лука и ½ ч.л. сол в кухненски робот и бледнирайте, докато не се получи гладка смес. Подсушете шишчетата и започнете да нанизвате пилешките филета. Сложете ги в тава и изсипете маринатата отгоре, след което приберете в хладилника за 1-2 часа. Загрейте барбекюто на средна температура, извадете шишчетата от марината и ги опечете за около 4-6 минути от всяка страна. Сервирайте с любимия ви сос.

© iStock

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser