С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Пай с бекон и яйца от Англия

Петра Денчева • 05.07.2017

Стабилна закуска за дългите уикенд сутрини

Пай с бекон и яйца от Англия
 © iStock

Необходими продукти:

  • 2 кори замразено бутер тесто
  • 200 г бекон
  • 6 яйца
  • сол
  • черен пипер
  • стрък нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 180 градуса да се загрява. Разточете едната кора от тестото върху набрашнена повърхност (до дебелина от 3 мм). Поставете тестото в кръгла тава така, че да обхване и стените й. Наредете бекона на резени, чукнете отгоре му яйцата и спукайте жълтъците, за да се разтекат. Подправете със сол и черен пипер на вкус и поръсете с магданоза или други билки по ваш избор.

Разточете втората кора и преди да покриете пая с нея, навлажнете с пръсти краищата на долната кора. Притиснете двете кори и нарежете леко с нож отгоре. Печете около 30 минути (до златисто). По желание можете да направите пая на няколко етажа и да завършите с настърган кашкавал и дори – с яйца, а след изпичане – да го украсите със стръкчета розмарин.

© iStock


В новия брой

Майли Сайръс на корицата на новия брой на ELLE