С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Палачинки с екзотични гъби, кейл и козе сирене

Велина Василева • 19.04.2018

Хапваме ги и за закуска, и за вечеря

Палачинки с екзотични гъби, кейл и козе сирене
 © iStock

Необходими продукти

  • 3 с. л. брашно
  •  2 с. л. зехтин
  • 4 ч. ч. микс гъби
  • 1 малка връзка кейл, нарязана на ситно
  • 2 пресовани скилидки чесън
  • 1 с. л. свежа или 1 ч. л. суха мащерка
  • 1 с. л. свеж или 1 ч. л. сух градински чай
  • 100 г козе сирене

ВЕГАН УИКЕНД С БАНАНОВИ ПАЛАЧИНКИ


Начин на приготвяне

Разтопете 2 ч. л. от маслото и зехтина в голям тиган на висока температура. Добавете гъбите и оставете на котлона, докато се карамелизират от едната страна. Разбъркайте, подправете и оставете на котлона за 5 минути. Добавете и другата лъжица масло и кейла и гответе, докато той се свие. Намалете температурата, добавете чесъна, мащерката и градинския чай и оставете на огъня една минута. Сервирайте върху палачинка и с козе сирене.

© iStock


В новия брой

Дъщерята на Стивън Болдуин на корицата на ELLE