С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Печени ябълки с гранола

Десислава Найденова-Вичева • 17.11.2019

Нашето вкусно и ароматно неделно предложение

Печени ябълки с гранола
 © iStock

Необходими продукти

5 с.л. гранола*
4 ябълки
1 ч.л. канела
1 с.л. кафява захар
20 г кокосово масло, твърдо
сокът на половин портокал
настърганата кора на половин портокал

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Смесете заедно гранолата, канелата, захарта, портокаловия сок и настърганата кора от портокал. Издълбайте ябълките с лъжица, за да се образува във всяка от тях гнездо. Наредете ги върху тава за печене и ги напълнете със сместа. Отгоре поставете малко парченце кокосово масло. Печете за около 30 минути, докато ябълките омекнат.

*Как да приготвите гранола у дома (за 4 чаши)?

2 ½ ч.ч. овесени ядки
1 ч.ч. стафиди или друг вид сушени плодове
1 ч.ч. микс слънчогледови и тиквени семки
½ ч.ч. филирани бадеми
3 с.л. разтопено кокосово масло
½ ч.ч. кленов сироп

Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма купа смесете всички сухи съставки без сушените плодове. Смесете отделно кленовия сироп и кокосовото масло и ги добавете внимателно в купата с останалите съставки. Разбъркайте добре. Разстелете гранолата върху хартия за печене. Печете около 30 минути или докато гранолата придобие златист цвят. Можете от време на време да разбърквате сместа, докато се пече. (Сушените плодове добавете 5-10 минути преди да извадите гранолата от фурната.)

Ден на ябълката

Назад Напред


В новия брой

Лейди Гага на корицата на новия брой на сп. ELLE