С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Печено пиле с подправки и зеленчуци

26.01.2015

Печено пиле с подправки и зеленчуци
 © Shutterstock

Без излишни усилия може да приготвите това ястие и да си спестите дългата подготовка. 

Продукти: 1 пиле; 1 средна връзка и 15 стръкчета мащерка; 7-8 стръкчета и 1/4 ч. ч. нарязан на ситно риган; 1/2 лимон; 1/2 портокал; смачканите скилидки от 1 глава чесън;2 с. л. масло; 4 пащърнака, обелени и нарязани на парчета; 2 големи моркова, обелени и нарязани на едро; 3 облени и нарязани картофа; 1 голяма глава червен лук, нарязана на дебели парчета; сол и пипер на вкус.

Приготвяне: Включете фурната да се загрява на 220 градуса. Измийте пилето и го подсушете отвътре и отвън. Натъркайте със сол и пипер вътрешността му, след което сложете там връзката мащерка, стръкчетата риган, всичкия чесън, лимона и портокала. Намажете пилето отвън обилно с масло и щедро подправете със сол и пипер. В тава поставете зеленчуците, като ги залеете с достатъчно олио, плюс 15-те стръкчета мащерка, нарязания на ситно риган, сол и пипер и върху всичко това сложете пилето. Печете за около час и половина до готовност на месото.

ELLE съвет: За да стане пилето още по-сочно и вкусно, след като го извадите от фурната, го покрийте с алуминиево фолио за около 15 минути.


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE