С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Пица с прошуто и смокини

26.01.2015

Смокини с аромат на печено е вкусна изненада

Пица със смокини и прошуто
Пица със смокини и прошуто © Shutterstock

Продукти: 500 г бяло брашно * 5 г суха мая * 290 мл топла вода * 60 мл зехтин * 1-2 с. л. гъсто доматено пюре * 100-150 г прошуто * 4-5 смокини * 2 топки моцарела * сол * черен пипер * пресен босилек.

Приготвяне: След като смесите брашното, солта и сухата мая, добавете водата и зехтина. Омесете меко тесто. Отнема 10 минути, ако се прави на ръка. Оставете в намаслен плик на топло да втаса за 30 мин. Разточете върху плитка тава или на дъното на тава. Намажете обилно с доматено пюре. Разхвърляйте небрежно нарязаната или накъсана моцарела, отгоре сложете парченца прошуто и две от предварително нарязаните на четвъртинки или осминки смокини, сложете сол и пипер на вкус. Печете на 220 градуса за 15-20 минути. Украсете с пресен босилек и останалите парченца смокини. Сервирайте със зелена салата и червено вино.


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE