С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Пилешки кюфтенца с пармезан

Велина Василева • 31.10.2018

Идея за вкусно и бързо ястие

Пилешки кюфтенца с пармезан
 © iStock

Ноебходими продукти

  • 3/4 ч. ч. ситно настърган пармезан;
  • 1/2 ч. ч. галета;
  • 3 с. л. ситно нарязан магданоз;
  • 2 с. л. мащерка;
  • 1 ч. л. червен пипер;
  • 1 и 1/2 ч. л. сол;
  • 1 и 1/2 ч. л. черен пипер;
  • 2 големи яйца;
  • 1/2 кг кайма от пилешки гърди;
  • 150 г кашкавал, нарязан на по-дебели ленти.

Начин на приготвяне

Подмажете тавичка, покрита с хартия за печене, с малко зехтин. В кухненски робот разбъркайте пармезана, галетата, магданоза, мащерката, червения и черния пипер и солта. Добавете яйцата и пилешкото. Вземете около 2 с. л. от готовата смес, в центъра й сложете кашкавал и оформете малки топчета. Поставете всяко кюфтенце в тавата и печете на 200 градуса за около 20 минути. Можете да добавите и сос маринара за гарнитура.


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE