С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Пъстърва с фурми за менюто на Цветница

Десислава Найденова-Вичева • 21.04.2019

Защото това е вторият и последен ден от Великите пости, когато консумирането на риба е разрешено

Пъстърва с фурми за менюто на Цветница
 © istock

Необходими продукти (4 порции)

  • 4 пъстърви
  • 1 с.л. масло
  • 2 с.л. масло от авокадо
  • 2 щипки млян джинджифил 
  • 2 щипки млян черен пипер
  • 1 щипка канела 
  • 4 с.л. шам фъстък или орехи (едро натрошени)
  • 1 морков (нарязан на кубчета)
  • 1 малка глава лук (нарязана на ситно)
  • 4 с.л. ориз
  • 2 пресни фурми (белени и нарязани на ситно)
  • 1 с.л. пресен кориандър или магданоз (нарязани на ситно)
  • сол на вкус

Начин на приготвяне

В тиган загрейте маслата. Джинджифила, пипера, канелата, ядките, моркова и лука запържете, докато се зачервят леко. Добавете ориза и фурмите, разбъркайте и добавете 150 мл гореща вода. Посолете на вкус. Оставете на много тих огън под капак за около 10 минути. Добавете кориандъра и разбъркайте. Измитите и подсушени пъстърви напълнете с оризовата смес. Намажете ги с масло и ги сложете да се пекат за 20 минути във фурна, предварително загрята до 180 градуса.

3 ЛЕСНИ НАЧИНА КАК ДА СГОТВИТЕ ЦЯЛА РИБА


В новия брой

Не сме идеални! Но в това ни е чарът