С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Ренс Крус представя своята рецепта за морковени палачинки

VIRGINIE DOLATA И ALEXANDRA STEWART • 10.09.2018

Според нея те са дори още по-вкусни, когато са студени

Ренс Крус представя своята рецепта за морковени палачинки
 © ANNE TIMMER

Необходими продукти за 10 палачинки

  • 1 с.л. семена от чия;
  • 135 г моркови;
  • 50 г орехи;
  • 1 с.л. кокосово масло;
  • 230 мл бадемово мляко
  • 160 г пълнозърнесто брашно;
  • 1 с.л. сок от лимон;
  • 2 ч.л. джинджифил;
  • ½ ч.л. сода;
  • щипка сол;
  • щипка ванилия.

СЕСТРАТА НА ДУТЦЕН КРУС, КОЯТО ИЗДАВА КУЛИНАРНИ КНИГИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ


Начин на приготвяне

Смесете семената чия с 50 мл вода и сложете настрана. Настържете морковите, натрошете орехите и разтопете кокосовото масло в касерола, ако е необходимо. Щом семената чия, абсорбират водата, смесете всички съставки в голяма купа. Оставете сместа да постои за 10 минути. Пригответе палачинките в тиган, без олио на силен огън, като ги печете по около минута и половина от всяка страна. Наредете палачинките една върху друга и ги оставете да изстинат. Най-добре е да ги съхранявате в хладилника за максимум 5 дни или ги замразете на порции, като всяка палачинка трябва да е отделена с хартия за печене. Много са вкусни с малко сусамов тахан.

Време за приготвяне: 30 минути


В новия брой

Корицата на ELLE България с ексклузивна сесия и интервю в броя със Селин Дион