С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Ризото по милански с шафран

Велина Василева • 17.03.2019

Класическото италианско ястие придобива още по-изискан вкус с щипка от скъпата подправка

Ризото по милански с шафран
 © iStock

Необходими продукти

  • 300 г ориз за ризото;
  • 1.25 л пилешки или телешки бульон;
  • 100 мл бяло вино;
  • глава лук;
  • 50 г настърган пармезан;
  • 2 щипки шафран;
  • 75 г масло.

Начин на приготвяне

В малка касерола сложете да заври 100 мл от бульона. Добавете шафрана и свалете от огъня, след което в друг съд изсипете останалата част от бульона, която също трябва да заври. Почистете лука, нарежете го на ситно и го запържете в половината от маслото. Добавете целия ориз и пържете в продължение на 5 минути, докато стане прозрачен. След това е време за течностите – излейте първо виното, а след това на няколко пъти и бульона, като преди всяко добавяне оризът трябва да е поел течността. Накрая сложете бульона с шафран, след което маслото и пармезана и бъркайте за 30 секунди. Покрийте и оставете ризотото да ври 2 минути.

© iStock


В новия брой

В новия брой на ELLE сваляме и палтата, и маските!