С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Ризото с тиква

26.01.2015

Менюто, оцветено в оранжево, е апетитно и естетично

Ризото с тиква
Ризото с тиква © Shutterstock

Продукти: 250 г ориз за ризото * 250 г тиква * 1 глава лук * 100 мл сухо бяло вино * 1 л пилешки бульон * 40 г настърган пармезан * 50 г масло * 1 с. л. зехтин * 4 щипки канела * сол * пипер.

Приготвяне: Нарежете тиквата на кубчета, почистете лука и го накълцайте. В тиган сложете зехтина, добавете половината от маслото и запържете лука в продължение на минута. Добавете парчетата тиква и бъркайте 5 минути, след което изсипете ориза и накрая канелата, солта и пипера и запържете за 3 минути. Изсипете виното и оставете ястието да се задуши. Излейте бульона на 5-6 пъти, като всеки път оставяте ориза хубаво да поеме от бульона. След 18-20 минути ризотото е готово, махнете го от котлона, добавете останалата част от маслото и разбъркайте. След това изсипете пармезана и бъркайте още 30 секунди. Сложете капака на тигана и оставете ястието да отпочине за около 3 минути, след което сервирайте. 


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE