С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

След розовия шоколад идват и розовите бургери

Петра Денчева • 25.10.2017

Те вече са хит в Азия, където са част от менюто на fast food веригите. Вижте как да си ги направите у дома!

След розовия шоколад идват и розовите бургери
 © iStock

Необходими продукти

  • 800 г пуешки гърди
  • 1 стрък салвия
  • 2 филии хляб, накиснати във вода
  • 3 яйца
  • 1 малка глава червено цвекло
  • 5 с. л. краве масло
  • 3/4 ч. .ч. прясно мляко
  • 1 с. л. мед
  • 2 ч. л. суха мая
  • 3 и 1/2 ч. ч. брашно
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
  • 2 с. л. червен пипер

Начин на приготвяне

Нарежете пуешките гърди на парчета и ги смелете на едро в блендер. Прехвърлете в купа и смесете с 1 яйце, 60 мл зехтин, хляба, наситнената салвия, червения пипер, сол и черен пипер. В намазнена тава с помощта на ринг оформете от получената кайма 8 кюфтета за бургери. Печете във фурна на 220 градуса за 30-35 минути.

Овъргаляйте цвеклото в зехтин и го опаковайте в алуминиево фолио. Печете на загрята до 200 градуса фурна за 46-60 минути (до омекване). Пасирайте с маслото до получаване на пюре. Стоплете прясното мляко и го разбийте с меда и маята. Оставете да шупне за 5-10 минути. Разбийте и едно от яйцата и го оставете настрана.

В голяма купа смесете брашното, солта и пюрето с цвекло. Добавете сместа с маята и разбитото яйце и омесете с ръце до получаването на тесто. Месете на плот още 8-10 минути, докато тестото стане гладко и еластично. Оставете го с една идея по-лепкаво, вместо да добавяте още брашно. Оформете топка и я оставете да втасва за час-два, докато удвои обема си.

В тава върху хартия за печене разпределете тестото на 8 еднакви топки. Покрийте с кухненско фолио и ги оставете на топло да втасват още час-два. Поставете тавичка с вода на дъното на фурната, включете на 200 градуса. Разбийте последното яйце с 1 с. .л. вода и намажете втасалите тестени топки отгоре.

Печете в средата на фурната за около 15 минути, като проверявате кога са изпечени. След като изстинат, разрежете на две, добавете пуешките кюфтета и украсете със салати и сирена по ваш вкус.

© iStock


В новия брой

Мария Илиева на корицата на новия брой на ELLE