С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Сметанова супа от Минесота

Десислава Найденова-Вичева • 20.10.2019

Как да превърнете остатъците от вчерашната вечеря във вкусен обяд днес

Сметанова супа от Минесота
 © iStock

Необходими продукти

сготвено пиле/пуйка с ориз (3 ч.ч. месо на късове и 1 ч.ч. ориз)
зеленчуци, каквито имате в хладилника (морков, лук, целина, гъби)
¼ ч.ч. брашно
1 с.л. зехтин
сол и пипер на вкус
½ ч.ч. заквасена сметана
2 с.л. пресен магданоз, нарязан

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тенджера на средна степен. Добавете нарязаните зеленчуци и разбърквайте 5 минути, докато омекнат. Добавете брашното, солта, черния пипер и разбърквайте още 2 минути. Прибавете вода/бульон и оставете да заври. Добавете ориза, намалете на по-ниска степен и оставете да къкри за около 10 минути. Накрая добавете късовете пиле/пуйка, заквасената сметана и нарязания магданоз и гответе още около 2 минути.


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE