С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Т-бон стек с розмарин, мащерка, мента и масло Lurpak

10.02.2019

Това ястие е от много висок клас

Т-бон стек с розмарин, мащерка, мента и масло Lurpak
 © Lurpak

Необходими продукти

За 2 порции:

  • 1 бр. т-бон стек;
  • 1/2 ч. л. черен пипер;
  • 2 с. л. масло Lurpak;
  • 1 с. л. олио;
  • 1 ч. л. розмарин;
  • 1 ч. л. мащерка;
  • 1 ч. л. мента;
  • счукана скилидка чесън;
  • кората на един лимон.

Време за подготовка: 10 мин.

Време за готвене: 2, 3 или 4 мин. от всяка страна, в зависимост от желаната степента на изпичане

Начин на приготвяне

Оставете стека да се темперира на стайна температура и го подправете със сол и черен пипер. Натрийте го и от двете страни с маслото и олиото. Междувременно загрейте грил-тиган на висока температура. Подправете стека с розмарина, мащерката и счуканата скилидка чесън и печете толкова време, че да достигне желаната от вас степен на изпичане. Прехвърлете в тава и покрийте с фолио, за да почине 4-5 мин. Сложете в чиния за сервиране и поръсете с прясната мента и лимоновата кора. Отгоре сложете бучка масло Lurpak и сервирайте със зелена салата или печени сладки картофи.

© Lurpak


В новия брой

От новия брой на ELLE: Най-силни сме, когато сме най-слаби