С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Тайландска супа „Том Ям“

Петра Денчева • 02.07.2017

15-минутна рецепта, с която да вдигнете нивото на екзотика в кухнята

Тайландска супа „Том Ям“
 © iStock

Необходими продукти:

  • 15 големи кралски скариди
  • 800 мл бульон (пилешки или рибен)
  • 8 ч. л. червена къри паста
  • лимонова трева
  • 8 скилидки чесън
  • пресен джинджифил (или 8 ч. л. джинджифил на прах)
  • 4 тайландски гъби (или 12 печурки)
  • 4 чушки
  • 8 ч. л. рибен сос
  • 8 ч. л. захар
  • 8 с. л. кокосово мляко 
  • 8 ч. л. сок от лайм
  • 8 листенца кафирски лайм

Начин на приготвяне:

Излейте бульона в тенджера или дълбок тиган и добавете към него счуканите в хаванче лимонова трева, джинджифил и чесън. Оставете да се готвят няколко минути. Следват изчистените и нарязани чушки и изчистените скариди.

Гответе още 3-4 минути, или до порозовяване на скаридите. Добавете и гъбите, къри пастата, след което разбъркайте. На финала сложете кокосовото мляко, рибния сос, захарта и листата лайм. Оставете да къкри още 2 минути и махнете от котлона. По желание, украсете при сервиране със стръкчета лимонова трева, листенца лайм и/или магданоз.

© iStock


В новия брой

Майли Сайръс на корицата на новия брой на ELLE