С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Тако със скариди по рецепта на Фрида Кало

Десислава Найденова-Вичева • 26.05.2019

За феновете на Фрида и на лютото

Тако със скариди по рецепта на Фрида Кало
 © istock

Известно е, че Фрида Кало и Диего Ривера са обичали да организират партита в дома си. Една от дъщерите на Диего е запазила някои от любимите рецепти, с които двойката художници е посрещала гостите си, а Абигейл Цимерман Бордиджони си е направила труда да ги събере. Днес избрахме да споделим с вас една от рецептите, типично мексиканска, която обещаваме ви, ще се хареса на всички фенове на Фрида и на лютото.

Необходими продукти (за 8 порции)

1 средно голяма глава лук, нарязана на ситно
4 люти чушки серано (от продълговатите зелени), нарязани
65 г масло
3 средно големи домата, обелени, изчистени от семената и нарязани
сол и черен пипер на вкус
50 г варени скариди (обелени и почистени)
24 средно големи тортили

Начин на приготвяне

Задушете нарязаните лук и люти чушки в маслото, докато лукът стане прозрачен. Добавете доматите, солта и черния пипер. Гответе в продължение на 10 минути, докато доматите се сварят напълно. Ако сосът стане твърде гъст, долейте малко пилешки бульон или вода. Добавете скаридите и гответе 2 минути. Напълнете тортилите със сместа и ги сервирайте горещи навити на руло. Или сервирайте сместа отстрани към тортилите. Можете предварително да гриловате тортилите и да ги поръсите със сок от лайм.

Nickolas Muray Photo Archives/The Jacques and Natasha Gelman Collection of 20th Century Mexican Art and The Verge
Nickolas Muray Photo Archives/The Jacques and Natasha Gelman Collection of 20th Century Mexican Art and The Verge © Nickolas Muray


В новия брой

Мария Илиева на корицата на новия брой на ELLE