Преминете към основното съдържание

Талиатели със скариди, чили, лимонова кора и магданоз

Вкус на лято посред зима
© Lurpak

Необходими продукти

За 4 порции

  • 500 г талиатели;
  • 100 г масло Lurpak;
  • 500 г почистени кралски скариди;
  • щипка шафран;
  • 2 счукани скилидки чесън;
  • червена чили чушка, ситно нарязана;
  • сокът и кората на 1 лимон;
  • 20 г магданоз.

Време за подготовка: 10 мин.

Време за готвене: 15 мин.

Начин на приготвяне

Сварете пастата според инструкциите на опаковката. В голям тиган разтопете половината от маслото и в него запържете скаридите за около минута, или докато станат светлорозови. Добавете шафрана, чесъна, чилито и лимоновата кора и оставете на огъня за още минута. Накрая прибавете и лимоновия сок и магданоза и подправете със сол и черен пипер. Отцедете пастата, като запазите около 250 мл от водата, в която е вряла. Изсипете талиателите в тигана със скаридите и налейте малко от водата. Разбъркайте и сервирайте със свежа салата от рукола, чери домати и пармезан.

© Lurpak

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser