Необходими продукти
За 4 порции
- 500 г талиатели;
- 100 г масло Lurpak;
- 500 г почистени кралски скариди;
- щипка шафран;
- 2 счукани скилидки чесън;
- червена чили чушка, ситно нарязана;
- сокът и кората на 1 лимон;
- 20 г магданоз.
Време за подготовка: 10 мин.
Време за готвене: 15 мин.
Начин на приготвяне
Сварете пастата според инструкциите на опаковката. В голям тиган разтопете половината от маслото и в него запържете скаридите за около минута, или докато станат светлорозови. Добавете шафрана, чесъна, чилито и лимоновата кора и оставете на огъня за още минута. Накрая прибавете и лимоновия сок и магданоза и подправете със сол и черен пипер. Отцедете пастата, като запазите около 250 мл от водата, в която е вряла. Изсипете талиателите в тигана със скаридите и налейте малко от водата. Разбъркайте и сервирайте със свежа салата от рукола, чери домати и пармезан.