С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Телешки медальони с билково сирене

Петра Денчева • 27.08.2017

В сезона на изнесеното готвене местим кухнята навън и се събираме край барбекюто за порция грил изкушения

Телешки медальони с билково сирене
 © iStock

Продукти:

  • 300 г телешки медальони
  • 5 г пушен червен пипер
  • 5 г кориандър
  • 1/4 глава лук
  • 1/2 люта чушка
  • 1 ч. л. кафява захар
  • сол
  • 150 г мариновано сирене с билки

Приготвяне:

Смесете в купа подправките с нарязания на ситно лук и захарта. Обтрийте с маринатата медальоните и ги оставете в хладилника накиснати и запечатани с фолио в купата за половин час. След като ги извадите, нека престоят за 15 минути на стайна температура.

През това време загрейте барбекюто и изпечете до предпочитаната степен на изпичане. Преди сервиране поставете по резен от маринованото сирене върху всеки медальон.

ELLE съвет:

За барбекю използвайте прясно, а не замразено месо и го нарежете с дебелина колкото на кибритена кутия. Поставете скарата 10 см над жаравата.

© iStock


В новия брой

Не сме идеални! Но в това ни е чарът