С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Телешки рула с грах

14.02.2015

Рецепта за щастлив семеен живот

Телешки рула с грах
 © Shutterstock

От първата среща до златната сватба любовта минава през стомаха. Пригответе му вкусна вечеря и... оставете вечерта да ви води. 

Продукти:

2 фини телешки шницела от филе, 4 твърдо сварени яйца от пъдпъдък, 100 г ситно смляна кайма (по желание подправена с трюфели), 100 г бяло сухо вино, 1 с. л. белени ядки шамфъстък, 4 стръка див лук, 1 с.л. олио, 20 г масло, 1 букет подправки за супа (мащерка, дафинов лист, магданоз), сол, черен пипер, 4 шушулки грах.

Проготвяне:

Смесете каймата с половината от виното, шамфъстъка, солта и черния пипер. Разпределете сместа върху шницелите, разстелете я, сложете в средата й обелените яйца и завийте шницелите на руло, като внимавате цялата кайма да бъде прибрана вътре. Подвийте крайчетата така, че да се получат стегнати пакетчета, и завържете с готварски конец. Обелете и нарежете на ситно лука. Затоплете маслото и олиото в малка тенджерка и запържете рулата от всички страни. Изведете ги с решетеста лъжица и на тяхно място запържете дивия лук. Сложете обратно рулата в тенджерка. Залейте ги с останалата част от виното и още толкова вода. Посолете, добавете черен пипер, сложете и подправките за супа, похлупете и оставете да къкри 20-25 минути, като по средата на задушаването преобърнете рулата. Сварете граховите шушулки за 10 минути в силно подсолена вряща вода, отцедете ги и ги сервирайте с месото, като сложите върху граха бучица масло.

Ако не можете да намерите грах в шушулки, заместете го със зелен боб.

 


В новия брой

В новия брой на ELLE сваляме и палтата, и маските!