С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Темпура от патладжан

26.01.2015

Средиземноморска рецепта с екзотичен, но и традиционен вкус

Темпура от патладжан
 © Shutterstock

Продукти: 2 патладжана; 1 яйчен жълтък; 150 г брашно; 1 лимон; морска сол; черен пипер.

За пърженето: брашно; олио или зехтин. 

Приготвяне: Пригответе панировката като смесите яйчения жълтък с половин литър студена вода, след което сипете брашното и бързо разбъркайте. Измийте и подсушете патладжаните, нарежете ги по дължина на парчета с дебелина около 0,5 см, които също разделете на две по дължина. Оваляйте патладжаните в брашно, изтупайте ги, за да падне излишното количество, потопете ги в панировката и веднага ги пуснете в сгорещеното олио. Когато придобият лек златист цвят, изкарайте патладжаните от олиото и сложете на кухненска хартия. Сервирайте, докато са горещи, като предварително ги овкусите със сол и черен пипер.

ELLE съвет: Ястието перфектно се съчетава със сос от 1/5 равни части соев сос, 1/5 част саке и 3/5 части бульон от водораслото Dashi. Добавете и настъргана ряпа дайкон и джинджифил.


В новия брой

Лейди Гага на корицата на новия брой на сп. ELLE