С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Тиквен сладкиш

26.01.2015

Освен полезна, тиквата е и пълна с изненади

Тиквен сладкиш
Тиквен сладкиш © Shutterstock

Тиквеният сладкиш е винаги добра идея! Ще ви отнеме само 45 минути да го приготвите.

Продукти: 1.5 кг тиква, 150 г захар, 3 яйца, 1 чаена чаша прясно мляко, 100 г бели стафиди, 50 г масло, 50 г счукани орехови ядки, 1 чаена лъжичка канела, щипка индийско орехче, галета, пудра захар.

Приготвяне: Обелете и нарежете тиквата на кубчета. Задушете ги във вода до омекване, след което ги прехвърлете в намаслена форма. Поръсете с орехите и стафидите. Яйцата разбийте с маслото, захарта, млякото и подправките и с тази смес залейте тиквата. Поръсете с галетата и печете на умерена фурна до зачервяване. Поднесете сладкиша студен, поръсен с пудра захар.


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE