С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Вкусна вечеря за двама, вдъхновена от слънчевия Дубай

Камелия Анастасова • 11.06.2018

Камелия Анастасова от Life on Heels готви специално за ELLE.bg

Вкусна вечеря за двама, вдъхновена от слънчевия Дубай

Ако някой преди години ми беше казал, че готвенето ще бъде един от начините, чрез който ще се справям със стреса и ще бъще нещо, което ще обичам да правя при всяка свободна минута ... е, навярно едва ли щях да му повярвам.

Но, ето че преоткрих любовта към кулинарията.

И както в моден план се старая всичко да изпипвам, така и тази прецизност я пренасям и в изкуството на храната.


LA MER - НОВОТО КРАЙБРЕЖНО ДОПЪЛНЕНИЕ НА ДУБАЙ


Пътуването е методът, чрез който се докосваме до нови култури, разширяващи ни възприятията за света.

Наскоро се завърнах от поредното ми пътешествие до Дубай, където се насладих на различни кухни като мексиканска (оказа се, че е доста тренди в момента там да се посещава този тип кухня) както и перуанска, ливанска, индийска, азиатска и арабска, разбира се!

Пробвах и една много вкусна риба тон със сусам, на която направих свой прочит, който искам да представя специално на Вас, читателите на ELLE.

Използвах два вида сусам, черна киноа и зелен боб. За салата избрах да направя печен патладжан с домати, маслини Каламата и свежа мента. А ето и всички стъпки за две порции:

Необходими продукти за салатата:

4 малки патладжана или 2 средни

2 големи домата

3-4 стръка свежа мента

10-12 маслини Каламата

2-3 с.л. зехтин

сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Измийте патладжаните и направете дупчици на няколко места с помощта на вилица. Сложете сол, пипер и зехтин. Печете около 50 мин до час. През това време нарежете доматите на малки кубчета, маслините на шайби и наситнете ментата. Когато патладжаните са готови ги изчакайте да изстинат, обелете ги и ги добавете към останалите продукти. Подправете със сол, пипер и зехтин.

Необходими продукти за основното ястие:

300 гр риба тон

150 гр черна киноа

150 гр зелен боб

½ кубче зеленчуков бульон

1 малка глава червен лук

2-3 с.л. бял сусам

2-3 с.л. черен сусам

2 ч.ч. вода

зехтин

сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Започнете с гарнитурата. Напълнете малка тенджера до половината с вода, в която първо да бланширате зеления боб. Когато водата заври добавете 1 с.л. Сол и боба. Оставете го за около 2 мин и го извадете в студена/ледена вода, за да прекъснете процеса на варене. След като бобът се охлади, изцедете водата и го оставете настрана. Нарежете червения лук и го запържете в малко зехтин на слаб огън, след което добавете зеления боб за около 3-4 мин, като разбърквате от време на време. Когато бобът е готов се заемете с приготвянето на черната киноа. Измийте я добре и я варете с около 2 ч.ч. вода (съотношението й за варене е 1:2) заедно със зеленчуковия бульон. През това време подправете рибата тон със сол, пипер и 1 с.л. Зехтин и я оваляйте в смесените два вида сусам. В загрят тиган добавете няколко капки зехтин и сложете рибата за около 30 сек от всяка страна, за да може да остане вътре червена. Сервирайте я върху канапе от зеления боб, добавете черната киноа и по желание 1 с.л. песто.

Бон апети!


В новия брой

Моделът Алиса Кузенная на корицата на новия брой на сп. ELLE, посветен на ваканцията