С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Вкусовете на зимата: пай с круши

Велина Василева • 27.01.2019

Страхотно неделно изкушение

Вкусовете на зимата: пай с круши
 © iStock

Необходими продукти

  • 1 кг сладки круши;
  • 300 г масло;
  • 50 г мед;
  • 1 ч. ч. захар;
  • 4 яйца;
  • 130 г царевично брашно;
  • 40 г брашно;
  • 1 ч. л. бакпулвер;
  • кората на два лимона;
  • сокът на половин лимон.

ВКУСОВЕТЕ НА ЗИМАТА: ПАСТА С ОРЕХИ


Начин на приготвяне

Крушите нарежете на големи парчета и ги поръсете със сока от лимон. В тиган разтопете 50 г от маслото, добавете меда и направете карамел. Намалете огъня и добавете крушите. Останало масло разбийте със захарта, добавете яйцата едно по едно, царевичното и обикновеното брашно и бакпулвера. Покрийте дъното на тава с хартия за печене и сложете тестото. Отгоре наредете крушите и поръсете с кората от лимоните. Печете около час.

© iStock

Интересен факт е, че на вкус крушата е по-сладка от ябълката, но всъщност захарите в нея са по-малко. Тя е богата на органични киселини, ферменти, влакнини, азотни и пектинови вещества, витамини С, В, Р, РР, каротин, флаваноиди и фитонциди. В крушата има много калий, който е полезен за сърцето. Огромна е и ползата й за храносмилателната система, особено за червата.

© iStock


В новия брой

Емилия Кларк, кралицата на Холивуд, на корицата на сп. ELLE