С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Вкусовете на зимата: паста с орехи

Велина Василева • 20.01.2019

Вкусно и полезно - какво повече искате?

Вкусовете на зимата: паста с орехи
 © iStock

Необходими продукти

  • 250 г паста по избор;
  • 100 мл прясно мляко;
  • 150 г орехи (оставете няколко за украса);
  • 100 г пармезан;
  • шепа накълцан магданоз;
  • 3-4 филии бял хляб;
  • 6 с. л. зехтин;
  • 1 с. л. масло;
  • скилидка чесън;
  • сол на вкус.

Начин на приготвяне

Сложете хляба в блендер и добавете прясното мляко. В хаванче счукайте чесъна, орехите, магданоза, солта и 3 лъжички от зехтина. Смесете всичко това с хляба и млякото. Сварете пастата в подсолена вода и 1 лъжичка зехтин. В макароните добавете ореховата смес, маслото, 2 с. л. зехтин и разбъркайте добре. Сервирайте веднага в дълбока купа, като преди това поръсите с орехите и пармезана.

© iStock

Знаете ли, че орехите са истинска бомба от полезни вещества. Те са богати на ненаситени мастни киселини и протеини. В тях се съдържат огромно количество витамини от групите В, РР, С, А, Е, а също така и доста важни минерални вещества като натрий, цинк, желязо, магнезии и калий. Ако хапвате два ореха на ден, ще подобрите паметта си, а с четири не само ще повишите имунитета си, но и ще се заредите с антиоксиданти. Неслучайно орехите са на почит и в кулинарията.

© iStock


В новия брой

Мария Илиева на корицата на новия брой на ELLE