С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Здраве в бурканче: салата с мента и нар

VIRGINIE DOLATA И ALEXANDRA STEWART • 27.08.2018

В книгата "Силна храна за из път" на сестрата на Дутцен Крус - Ренс, откриваме перфектния лек обяд, на който да се насладите в парка

Здраве в бурканче: салата с мента и нар
 © ANNE TIMMER

Необходими продукти за 2 до 3 порции

  • 120 г просо;
  • 1 ч.л. сух зеленчуков микс;
  • 75 г рукола;
  • зърната от един нар;
  • около 10 г свежи ментови листа;
  • шепа печени бадеми;
  • ½ ч.л. черен пипер;
  • дресинг от кашу - 180 г сурово кашу, 100 мл зехтин, 45 мл лимонов сок, 2 скилидки чесън, сол на вкус.

СЕСТРАТА НА ДУТЦЕН КРУС, КОЯТО ИЗДАВА КУЛИНАРНИ КНИГИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ


Начин на приготвяне

Измийте просото в гевгир, изцедете го добре и го сложете в 300 мл вряща вода. Оставете да къкри за около 20 минути или докато стане ал денте. Изцедете готовото просо и го изсипете в голяма купа. Добавете зеленчуковия микс и оставете да изстине. Смесете всички съставки, без дресинга в кутия за път и я приберете в хладилника. Пригответе соса като сложите всички съставки в кухненски робот и ги разбиете за 2 минути, докато се образува кремообразен дресинг. Приберете в хладилник в добре затворено бурканче. Консумирайте салата в рамките на два дни.

Съвет: С черпак, удряйте кората на нара преди да го разрежете. Така ще отделите семената по-лесно

Време за приготвяне: 30 минути 


В новия брой

Корицата на ELLE България с ексклузивна сесия и интервю в броя със Селин Дион