С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как изглеждат спалните на хората в различните страни?

31.10.2016

Изводът: в бедните страни хората са по-усмихнати

Как изглеждат спалните на хората в различните страни?

Джон Такврей е фотограф, който снима спалните на хора от цял свят. За 6 години пътешествия южноафриканският фотограф е посетил 55 страни и е общувал с близо 1200 човека. Този свой опит той е оформил като проект My Room. В края на тази година ще излезе и книга със снимките със заглавие „My Room, Portrait of a Generation“. В изданието ще бъдат публикувани спалните на хора от 100 страни.

Във всяка страна фотографът общувал с хора на възраст между 18 и 30 години, като ги избирал независимо от техния произход, религия, социално и материално положение. Фотографът отбелязва, че в бедните страни хората се усмихвали по-често, докато жителите на икономически развитите държави са по-податливи на депресия.

Джон бил впечатлен от одухотвореността на хората в Индия, гостоприемството в Русия и безумният ритъм на живот в Япония. По време на работата над проекта 95% от работата на фотографа заемало търсенето на хората, като за тази цел използвала социалната мрежа и понякога се обръщал към хора от улицата.

Спалните на хора от различни страни по света

Назад Напред

Автор Люба Вангелова  


В новия брой

Адриана Скленарикова с ексклузивни снимки и интервю за ELLE България