С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Да поканим морето у дома: МОТИВИТЕ

Десислава Найденова-Вичева • 03.08.2019

Не е задължително да сте край брега, за да имате пред себе си море. То може да бъде и в дневната, в спалнята, в банята ви – навсякъде, където пожелаете. Само го поканете

Купичка рак на Annabel James
Купичка рак на Annabel James © istock, pressloft.com

Не знам за вас, но аз определено съм на морска вълна. Не буквално, карането на сърф е все още сред потенциалните ми бъдещи умения. Което обаче не ми пречи с всяка клетка на тялото си да усещам солта, галещия бриз и безбрежното синьо дори тук, в града.

Морето е един от най-неизчерпаемите източници на вдъхновение. Художници са изследвали трескаво наситените му нюанси. Велики писатели са го вплитали изкусно в сюжетните си мрежи. Режисьори неведнъж са му възлагали главна роля в своите филми.

В главната роля е морето и в нашите интериорни решения този месец. Поканихме го у дома, защото нямаме търпение. За стъпките по мокрия пясък, слънчевите зайчета и ледените коктейли. За удоволствието от това, да се рееш между полета на чайките, корабите в далечината и жаждата за приключения. За абсолютния синхрон между „аз“, „тук“ и „сега“.

Мотивите

Ако искате образа на морето в дома ви да е още по-пълнокръвен, трябва да помислите за детайлите. Кои са онези мънички подробности, които биха допринесли за атмосферата така, че искрено да повярвате в нея? И да нямате търпение да чуете цялата история. Риби, раци, морски звезди, но и миди, рапани, корали – всякакви обитатели на морското дъно (или техни реплики) са добре дошли. За разкош хвърлете тук-там някоя и друга мрежа, котва или лодка. И имате вече цялостна фабула, завързана на морски възел.

Морските мотиви могат да присъстват по различни начини – като предмети, аксесоари, форми и десени (не забравяйте райето). Нашепващите за море декоративни възглавнички на дивана в дневната можете да допълните с още нещо в същата стилистика – например чаши и чинии. Така ще получите перфектно завършен дизайн, подчинен на общата концепция.

Да поканим морето у дома: МОТИВИТЕ

Назад Напред


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE