С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Дизайнерът на апартамента на Крисчън Грей споделя за вдъхновението си пред elle.bg

Люба Вангелова • 06.02.2017

Кои са новите мебели, които Марко Коста добави в луксозния интериор на „50 нюанса по-тъмно“

Дизайнерът на апартамента на Крисчън Грей споделя за вдъхновението си пред elle.bg

Февруари отново събуди емоциите ни с новата лента за живота на красивия Крисчън Грей „50 нюанса по-тъмно“. Анастейжа Стийл е щастливката, която се наслаждава на поредица от романтични жестове и спиращи дъха моменти. Голяма част от действието, както и в първата част на филма, се развива в апартамента на главния герой. Неслучайно ролята на обзавеждането е съществена. Екстравагантния начин на живот на Крисчън се отразява и в стилния дизайн на апартамента му.

Дизайнерското студио Boca do Lobo стои именно зад този интериор – синоним на лукс и ексклузивност. Мебелите и декорацията трябва да носят характера на този, който обитава това пространство. Как е постигната тази цел ни разказва в интервю дизайнера на мебелите в апартамента на Крисчън Грей Марко Коста.

Марко Коста
Марко Коста

Първият филм „50 нюанса сиво“ донесе огромен успех на студиото Boca do Lobo – вашите мебели стояха на корици на списания, милиони зрители се запознаха с дизайна ви. Как се чувствате?

Този филм наистина е крайъгълен камък за марката и помогна за утвърждаването на работата на студиото. Срещата с някои от сценографите като Скот Бейкър, който е голямо име в Холивуд, беше много полезна за опита на екипа ни. От неговия екип ни обясниха какво искат, какво усещане търсят, какви трябва да са основните детайли от обзавеждането, които трябва да насочат към характера веднага. В крайна сметка аз направих някои предложения на базата на това, което обсъждахме, и сменихме някои идеи. Имаше абсолютен консенсус между нас за дизайна на мебелите, за материала, от който да са изработени – мед, с малки луксозни детайли.

Какво беше чувството ви, когато разбрахте за тази възможност и когато видяхте първите мебели като част от интериора на снимачната площадка?

Мисля, че ни отне известно време да го осъзнаем. Имаше едно непрекъснато вълнение и разговори, докато приключим нещата. След това ни обзе прекрасното усещане, че сме постигнали целта си. След няколко добри месеца на очакване, мина една година и изведнъж дойде новото вълнение – на обсъждане на крайния ефект, на постоянен интерес към работата ни. Тези две вълни на активност бяха много вълнуващи.

Вдъхнови ли ви филма за нещо ново?

Любопитно, но ние наистина продължихме да създаваме дизайн, който е повлиян от стила на Крисчън Грей. Той е стилен, софистициран и различен от това, което сме правили в миналото. Това е нещо ново, което даде силен заряд на работата ни. Но не мога да споделя повече за филма!

Какво бъдеще виждате за продуктите, което създаде това силно позициониране във филма?

Тази година имахме няколко други възможности за позициониране на продуктите ни – след „50 нюанса сиво“ получихме още няколко предложения. Освен това продължението ни донесе още слава – има някои наистина нови елементи от обзавеждането, с които се гордеем.  

Декор от апартамента на Крисчън Грей в "50 нюанса по-тъмно"

Назад Напред

Вижте баните на звездите и се инспирирайте за вашата.

Интериор на 9 звездни бани

Назад Напред


В новия брой

Лейди Гага на корицата на новия брой на сп. ELLE