С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

ИНТЕРИОР КАТО ОТ ФИЛМ: Кафене в стил Гранд хотел „Будапеща“

Тереза Восканян • 20.02.2018

В Китай отвориха кафене с дизайн вдъхновен от естетиката на режисьора Уес Андерсън

ИНТЕРИОР КАТО ОТ ФИЛМ: Кафене в стил Гранд хотел „Будапеща“
 © JAMES MORGAN

Мелбърнското студио за дизайн Biasol проектира кафене в духа на филмите от американския режисьор Уес Андерсън. Мястото се намира в административния център на провинция Съчуан в Централен Китай - Чънду. 

Aвторите на новото място в града са вдъхновени от филма "Гранд хотел Будапеща".

Архитектът на помещението Жан-Пиер Биазол споделя, "Филмът има милиони фенове по целия свят. Тези, които са запознати с работата на Андерсън, лесно ще се въвлекат в атмосферата на розовата палитра с пръски от мента, любовта на симетричните композиции и арковидните структури."

От филма "Гранд Хотел Будапеща" на Уес Андерсън
От филма "Гранд Хотел Будапеща" на Уес Андерсън

Площта на кафенето е 178 квадратни метра. "Искахме да създадем интериор, който да накара въображението да работи", казват архитектите.

Филмите на Андерсън имат специална атмосфера, която няма как да се обърка с нечия друга. Той има разпознаваема естетика, стил и определена степен на лудост. 

"В новото кафене се опитахме да пресъздадем този фантастичен свят, разбира се, доколкото е възможно", споделя екипът работил над интериора. 

Собствениците на заведението разчитат основно на млада аудитория, която обича дизайна и модата. Терацо, медни детайли, неонови знаци - проектът на интериора е съчетание на новото с ретрото. 

© JAMES MORGAN

Кафене "Гранд Хотел Будапеща"

Назад Напред


В новия брой

Лейди Гага на корицата на новия брой на сп. ELLE