Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Петте ключови елемента на модерния интериор

16.04.2018

Попитахме интериорен дизайнер кои са те

Петте ключови елемента на модерния интериор
 © Моми Студио

Настъпва сезонът на ремонтите и ако сте решили да реновирате дома си, ние сме насреща, за да ви дадем най-добрите съвети. И тъй като интериорният дизайн си е цяла наука, се допитахме до специалист в областта – Антония Саранеделчева от студио за интериорен дизайн Моми Студио. Тя ни разкри кои са петте най-важни елемента на модерния интериор.

1. Светлина

Естествената светлина е необходима, затова проверете с какво изложение е вашият дом. Ако искате дневната ви да бъде максимално светла, се уверете, че тя е със североизточно изложение. А що се отнася до изкуствената светлина, изберете лампи и полилеи, чиято цветна температура се доближава максимално до естествената светлина.

© Моми Студио

2. Отворени пространства

Заложете на интериорен дизайн, базиран на отворени пространства, които създават усещане за простор и размиват границите между отделните помещения в дома. Истината е, че това разпределение е доста удобно, защото докато готвите например, можете да сте в компанията на семейството си, а не да се изолирате в една стая.

© Моми Студио

3. Неутрални цветове с ярки акценти

Стените, подът, таванът и по-големите мебели трябва да бъдат в по-неутрални цветове като бяло, кремаво, кафяво, сиво и черено, тъй като те позволяват естествената форма на мебелите да изпъкне, а цветните акценти да се откроят. Не прекалявайте с аксесоарите, защото модерният стил се свързва с изчистения дизайн, при който няма прекалено много струпване на елементи.

© Моми Студио

4. Подови настилки

Вашата подова настилка е много важна част от интериора. Естественият паркет, големите плочи гранитогрес или полираният бетон предлагат стилен завършек на вашия дом с минимални усилия. Използвайте красиви килими, за да разделите пространството и да добавите топлина към дома. Освбодете се от прекалено многото декоративни елементи, за да не се отнема вниманието към цялостния интериор.

© Моми Студио

5. Естествени материали

Дърво, мрамор, камък, кадифе и други естествени материали са чудесен начин да създадете плавен преход между вътрешните и външните пространства на вашия дом. Така че – заложете на тях.

© Моми Студио


В новия брой

МоделътJAQUELINE SAPPERT на корицата на сп. ELLE.