С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Siesta time!

Десислава Найденова-Вичева • 24.08.2019

За следобедната дрямка и нейните любими кътчета през лятото

Siesta time!
 © istock

„И тогава идва това магическо чувство за възможност, което се разтяга като мост между юни и август. Чувството, че всичко е постижимо“, пише Айми Фридман в бестселъра си „Две лета“. А заедно с това чувство ние разтягаме и хамака, за да си откраднем още малко блажено безвремие. Преди да се гмурнем в поредната дълга нощ под звездите, с коктейл в ръка и танци до зори. Преди да се впуснем в новата работна седмица. Преди да е свършило лятото...

Хамакът у дома

Назад Напред

Ако сте били в Италия, Испания, Латинска Америка или дори в Гърция, то със сигурност знаете какво е сиеста. Става въпрос за онова тихо лежерно следобедно време, когато всички се оттеглят за кратка дрямка. Ние сме абсолютно „за“, особено сега, през август, ето защо споделяме с вас няколко тематични и практични идеи, някои от които вече приложихме у дома.

Да се полюлеем

Веднага ви казваме, че нямаме предвид обикновена люлка. Представете си нещо средно между люлка и легло, достатъчно голямо и удобно (затова английската дума е swing bed), за да се сгушите с книга в ръка или със слушалки на ушите. Бихте могли да заложите и на по-малък вариант, от ратан или от мрежа. Не забравяйте възглавничките – за разкош и допълнителен комфорт.

Легло или люлка? И двете!

Назад Напред

Татко Барба

Някои му казват пуф, други – барбарон. Така или иначе знаете за какво говорим. Препоръчваме ви да се спрете на по-голям размер (различни са – колкото стол, колкото кресло, колкото легло), в който да потънете така, както бебе потъва в най-сладкия си сън. Можете да го ползвате на открито и на закрито.

Барбаронът у дома

Назад Напред

Аристократичен повей

Кресло, фотьойл, шезлонг... без значение колко много можем да играем с думите, и тук най-важен е комфортът. Ако избраният стол е по-малък, прибавете табуретка или няколко възглавнички една върху друга. Все пак за да се наслади човек на следобедната дрямка, той трябва да може максимално да се отпусне.

Кресло, фотьойл, шезлонг...

Назад Напред


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE