С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Внучката на френската легенда Жан-Пол Белмондо ексклузивно пред ELLE

Димитрина Иванова • 06.02.2018

„Винаги съм била неговата малка принцеса“, казва Анабел, която загърбва журналистиката, за да бъде пред обектива, но в различно амплоа. Поне засега!

Внучката на френската легенда Жан-Пол Белмондо ексклузивно пред ELLE
 © ANNA ZESIGER

Чувайки фамилията й, всеки би си помислил, че тя е чистокръвна французойка и е израснала сред елита на киноиндустрията. Е, Анабел е развенчава мита за това, да бъдеш звезда по наследство. Дете на Флоранс Белмондо и нейния американски съпруг, тя израства далече от суетата на Париж – в малък град в Калифорния, където светлините на прожекторите са реалност от филмите, а нейната собствена се свежда до малките неща – пясък и пръски от океана по кожата й, свежия полъх на горската шир и детския глъч, който оттеква наоколо. Париж обаче я очаква и когато завършва образованието си в САЩ, Анабел си купува еднопосочен билет за света, в който й се полага да бъде. Но само ако поиска, разбира се! Какво е да носиш фамилията Белмондо и защото в момента предпочита да бъде модел и актриса, а не журналист, споделя самата тя в специалното си интервю за ELLE България.

Израснала си в САЩ. Защо избра да живееш в Париж?

Исках да опитам да живея в нова страна. Докато растях, често посещавах моето семейство във Франция и винаги съм имала желанието един ден да живея там. Така че, в деня, в който завърших колеж, осъзнах, че е дошъл моментът да го направя.

И се премести сама?

Да, но в Париж не съм сама, защото живея в сградата, в която живее и моят дядо. Освен това имам много роднини от страна на майка ми, които също са в Париж.

© ANNA ZESIGER

Завършила си журналистика, но предпочиташ да следваш стъпките на своя дядо в киното.

Винаги съм обичала да пиша и когато трябваше да реша какво да уча в колежа, беше логично да е журналистика. Имах прекрасни мигове в университета и съм щастлива от избора, който направих, но мисля, че да завършиш дадена специалност не означава, че трябва да я избереш за свой път в живота. Ние сме щастливци, че живеем във време, в което можем да опитваме различни неща.

А фактът, че Жан-Пол Белмондо е твой дядо, предимство или недостатък би бил за твоята кариера?

Вярвам, че би бил предимство, очевидно, защото хората стават любопитни и проявяват интерес, когато чуят фамилията ми. Искат веднага да разберат коя съм аз, как мога да играя. В същото време е и недостатък, защото ще ме оценяват по-трудно и ще сравняват непрекъснато моя талант с този на дядо ми.

Какво беше усещането да растеш в подобна артистична среда?

Честно казано, израснах доста различно от това, което си представяте. Майка ми предпочете да се премести в малък град – Кармел в Калифорния, където израснах близо както до морето, така и до гората. Бях далече от артистичната атмосфера на дядо ми и ме вълнуваха неща като природата, океанът, животните. Беше прекрасен начин да порасна – семпло, просто, и съм щастлива, че се случи точно така. Дори не осъзнавах колко известен е моят дядо, защото го виждах само на празници и за мен той винаги е бил просто моят дядо. Да, знаех, че е известен актьор, но бях откъсната от неговия звезден свят.

© ANNA ZESIGER

Силна ли е връзката ти с него?

Да, много. Аз винаги съм била неговата малка принцеса. Бях първата родена от внуците му и съм единственото момиче. За мен той е като втори баща и човек, на когото винаги мога да разчитам.

Кой е най-ценният съвет, който си получила от него?

Най-големият урок, който съм научила, не е толкова от това, какво ми е казал, а по-скоро от начина, по който се отнася към другите и към живота изобщо. Научих се винаги да бъда мила и щедра, както и да бъда себе си, да се наслаждавам на живота. Той винаги умее да го прави и независимо от трудностите, през които е преминавал, е оставал позитивен и добронамерен. Мисля, че най-важният съвет, който някой може да ти даде, е възможността да видиш поведението му и то да те вдъхнови да бъдеш като него.

© ANNA ZESIGER

Кога осъзна, че фамилията ти е известна?

Когато ходехме всички на ваканция заедно с дядо ми, защото навсякъде се трупаха тълпи от хора, които му искаха автографи или искаха да се снимат с него, или ни преследваха папараци, докато вървяхме по улиците. Когато бях малка, за мен беше сюрреалистично.

А как се случи така, че стана модел?

Бях на 17 години и бях още в гимназията, когато започнах. Беше нещо, с което можех да си изкарвам джобни, докато ходех на училище. Приех работата като модел по-сериозно едва когато дойдох в Париж и започнах журналистически стаж, за който не ми плащаха нищо. Започнах да снимам отново, за да мога да се издържам. Докато в един момент осъзнах, че това отнема по-голяма част от времето ми, отколкото си представях, и работех още и още... Когато стажът ми свърши, реших да се посветя на модата.

© ANNA ZESIGER

Спазваш ли някакъв режим, за да поддържаш форма?

Винаги съм обичала здравословната храна. Обожавам да правя йога и пилатес и обичам зелева салата и смутита (все пак съм от Калифорния). Не следвам някакъв специален режим. Опитвам се да намирам баланс. Например, когато се храня навън, ям всичко, което искам, защото, когато си плащам за това, искам да е нещо, което аз не мога да приготвя. Докато съм вкъщи, си приготвям нещо семпло и здравословно.

Родителите подкрепят ли те безусловно?

Много съм близка с майка ми, бих казала, че по-скоро е мой приятел, отколкото майка. Говорим си за всичко, въпреки че тя все още живее в САЩ и сме далече една от друга.

Каква част от живота ти заема модата?

Наистина обичам модата. Обичам да пазарувам в онези малки винтидж магазини. Няма нищо по-хубаво от това, да търсиш нещо уникално и специално, и да намериш модел, който никой друг няма да има – невероятно е. Обожавам това усещане. Разбира се, харесва ми внимателно да избирам всеки тоалет за различни поводи. Забавно е да си момиче, защото има толкова повече възможности за дрехи и аксесоари, в които да изразиш себе си.

© ANNA ZESIGER

Чувстваш ли се едно от новите IT момичета?

Предполагам, че съм считана за едно от тези IT момичета, въпреки че аз самата не бих се определила така. Аз съм себе си и не знам какво точно ме прави IT, но го приемам за комплимент.

Все пак, би ли се завърнала към журналистиката?

В интерес на истината това, което бих искала да правя за в бъдеще, са документални филми. Харесвам този аспект от журналистиката и намирам за впечатляващо да работиш върху тема, която е важна за теб, да й се посвещаваш напълно, като ходиш на различни места, в различни държави, интегрираш се в нови култури и можеш да използваш всички средства – заснемане, интервюта, разкази, музика, за да го превърнеш в нещо, което после можеш да споделиш с другите. 

стайлинг MICKAEL CARPIN грим GUILIA CARINI коса ELIKA BAVAR модел ANNABELLE BELMONDO @KARIN MODELS AGENCY


В новия брой

От новия брой на сп. ELLE: посрещаме годината, в която ще сме силни и уверени