С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

7 жени в Холивуд, които са избрали да нямат деца

Петра Денчева • 20.03.2019

Те са красиви, известни, успешни. И все пак светът ги съди, шушука зад гърба им, сочи ги с пръст, задавайки неудобния въпрос „Защо?“ Защо не искат да бъдат майки?

Дженифър Анистън
Дженифър Анистън © Getty

Представете си за момент, че матката ви е обект на безмилостни световни спекулации, на слухове, че сте бременна, и на коментари, че сте твърде стара, за да имате деца. И това – всеки път, когато сте излезли без оформящо бельо, непосредствено след похапване на нещо вкусно, обявено от папараците за поредното ви бебе.

Този ад е животът на няколко дами в Холивуд. И на много повече извън него. Ад, който се случва ежедневно с оправданието, че е журнализъм, тръгнал по следите на звездния пример.

Въпрос на личен избор

Ала когато говорим за нещо толкова лично като решението да нямаш деца, дори то да е взето от най-разпознаваемите в света знаменитости, изразът „звезден пример“ увисва, лишен от съдържание. Просто защото майчинството не е нещо, което трябва да служи за пример. Въпрос на личен избор е. Звезден или не.

8 известни дами със слава, кариера, но не и с деца

Назад Напред

Избор, който покрай 8 март за пореден път изкуши някои от нас, жените, да съдят и споделят на всеослушание преценката си – кого да поздравят за празника, кои жени го „притежават“ този ден и какво прави жената жена.

Какво ще кажат другите?“

Какво биха казали едни от най-харесваните дами на планетата за усещането да бъдат сведени до ходеща утроба? За всеки осъдителен въпрос по повод плановете им за размножаване. За хрониките, които проследяват движението на талиите им в сантиметри.

В съдбите, решенията и коментарите на тези жени по темата се крият зрънца от истината – пръснати и дълбоко заровени под скъпите тоалети, пластовете грим, вълната от микрофони... и вечния страх „Какво ще кажат другите?“

А какво имат да кажат Дженифър Анистън, Ким Катрал, Рене Зелуегър, Хелън Мирън, Опра, Порша Де Роси и Елън Дедженерис по темата – непременно вижте в галерията. Ще се изненадате колко са искрени. Може би малко огорчени. И все пак щастливи!

7 жени в Холивуд, избрали да нямат деца

Назад Напред


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE