С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Програма антицелулит

04.05.2015

Вижте 10 от най-ефективните антицелулитни козметични оръжия

Програма антицелулит

Да решите проблема с целулита е лесна задача, ако знаете какво е довело до появата му. Това ще ви помогне да предотвратите появата на следващите му форми и най-ефективно да се справите с вече проявилите се.

Портокаловата кожа като че ли е временно явление за някои жени – забелязват я едва, когато стане топло и частите на тялото започват да се откриват. Как да спечелите тази битка ? Като разберете причината и механизмите на появата му.

От медицински термин, който означава възпаление на клетките, целулитът отдавна се е превърнал едва ли не в порицание за жената, която го има. Рекламите ни убеждават, че едва ли не е недопустимо да го имаме.

„Всъщност клетъчната структура на мастната тъкан е присъща на абсолютно всички. Но при тези, чиято кожа е по-тънка, целулитът е по-видим.“ споделя Филип Бланшмезон, лекар специалист по съдови заболявания. Това обяснява защо някои стройни и идеално слаби жени не могат да се похвалят с гладка кожа на бедрата, докато други, макар и по-пълни, не знаят какво е целулит. „Много зависи от влакната на кожата и от капилярите й. Колкото по-плътни са първите и по-здрави са стените на вторите – толкова по-малко е видим целулитът.“ - подчертава лекарят. Обикновено за колаген говорим в контекста на борба със стареенето на кожата и на нейната еластичност. Каква е връзката на колагена с целулита обаче?

Пленници на мрежата

Кожата на всички нива остарява еднакво: епидермис, дерма и подкожна мастна тъкан. Дермата се състои от колаген и влакна еластин, които са преплетени и плавно преминават в трети слой от мастни клетки (размерите на клетки – адипоцидите – са различни в различните участъци). Колкото по-плътна е тази мрежа, толкова по-вероятно е адипоцидите да „заседнат“ между клетките. Целулитът в действителност е именно такова „задръстване“ на клетките с нарушена обмяна на веществата. Когато тези клетки станат твърде много, те започват да оказват влияние на капилярите и това се появява видимо в нарушена структура на кожата. Този стадий на целулита се нарича отток. Следващите фази са фиброзна, при която конгломерат от мастни клетки се обвиват в съединителна тъкан. Лекарите смятат, че целулитът във всяка фаза е победим. Разбира се това изисква търпение, дисциплина и...пари. Но всичко се свежда до три неща: балансирана физическа активност, правилно хранене и грижа за кожата със съответни продукти.

Не на застоя

Повечето специалисти препоръчват да се откажете от интензивни силови тренировки. Изкуствено натрупаните мускули не правят фигурата красива. А заради промяна на кръвообращението и структурата на подкожната тъкан, в някои области може да бъде задържана течност, което води до влошаване на целулита. Женското тяло не е създадено, за да повдига тежести. Танци, йога, пилатес – това са нйа-добрите съюзници в борбата срещу целулита. Плуването и водната аеробиката са доказани в борбата с неравната кожа. Микромасажът, който водата извършва върху кожата, подобрява кръвообращението и премахва отока. Важно е да имате редовни физически упражнения и да на позволявате на мускула да остане в застой.

10 антицелулитни оръжия

Назад Напред


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE