С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Днес губим почва под краката си - потъваме в "Камъни"

23.05.2018

Изкуство на открито в големия град

Днес губим почва под краката си - потъваме в "Камъни"
 © press

Потъваме в най-новата инсталация на Иван Мудов, отнасяйки в обувките си малки камъчета градска настилка с въпроса за мястото на изкуството в публичните пространства на съвременния метрополис.

Инсталация на художника ще бъде открита в 18:00 ч. в алеята до езерото в градината на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”.

Публиката на “Камъни” е поканена буквално да загуби почва под краката си и да преживее ходенето като предизвикателство към възприятията.

Настилката е типична за външните градски пространства и не подсказва нищо необичайно, а по-скоро подканва публиката да продължи пътя си и да премине през нея.

Веднъж стъпили върху камъчетата обаче, те няма да отвърнат с твърдостта и солидността, която очакваме от земята.

Иван Мудов неведнъж е предизвиквал установените очаквания и е поставял публиката си в ситуации, които демонстрират абсурдността на навици, правила и конвенции. Произведенията му често манипулират и трансформират ситуацията на гледане и възприемане на изкуство


В новия брой

Корицата на ELLE България с ексклузивна сесия и интервю в броя със Селин Дион