С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Фондация "Burberry" изследва как изкуството влияе на по-младото поколение

Тереза Восканян • 19.10.2018

Английската марка се безпокои за ситуацията с образованието

Фондация "Burberry" изследва как изкуството влияе на по-младото поколение
 © getty

Фондация "Burberry" ще проучи как различните форми на изкуството влияят на по-младото поколение.

Инициативата се провежда във време, когато британските училища и университети намаляват бюджетите и часовете за класове, посветени на киното, театъра и културата.

За да променят властите отношението си към хуманитарните науки, в продължение на четири години Burberry Foundation ще кани куратори, художници, танцьори и режисьори от местни ателиета, галерии и арт центрове в осем подбрани училища в местността Йоркшир, за да се установи как тези часове влияят върху бъдещото поколение.

8 визии от Burberry пролет-лято 2019

Назад Напред

С проучването ще се занимава Кралският колеж в Лондон.

"Ние в Burberryвярваме, че творческото мислене трябва да се развие и затова възнамеряваме да търсим свободен достъп до изкуството за тези, които искат да създават", каза Лиан Ууд, довереник на фондация "Burberry". 

Английският дизайнер Ричард Куин, чието шоу в началото на годината беше посетен от самата кралица Елизабет II, също привлече вниманието към този проблем и покани 2019 тийнейджъри, които учат в държавни училища, за пролетно-лятното си шоу.

Richard Quinn пролет-лято 2019

Назад Напред


В новия брой

Мария Илиева на корицата на новия брой на ELLE