С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Изкуството събрано в СФЕРА

16.04.2018

"Сферата" като първичен елемент и фундаментален принцип в природата

Изкуството събрано в СФЕРА

Елиа Недков - архитект, дизайнер, арт директор, Николай Сардъмов - бижутер и Анна-Александра - поет и културолог. 

Какво свързва тези креативни личности?Сфера! 

Сфера е колаборативен и мултидисциплинарен проект, който включва колекция от бижута, лимитирано издание на албум с фотографии и поетични фрагменти, изложба с инсталация на 30 май в Генератор.

Проектът е вдъхновен от темата за сферата като първичен елемент и фундаментален принцип в природата.

Дизайнът на бижутата в колекцията е съвместно разработен. Разказът, който присъства под формата на поетични фрагменти, проследява развитието на една митология от макро към микро света, в който сферата присъства абстрактно или буквално като понятие. Всички елементи на проекта са обединени от една обща естетическа рамка и визуална идентичност.

Сфера ще бъде част от онлайн платформа за изкуство и дизайн, която представя различни проекти, обединени от една обща естетика, базирана на минималистична и
изчистена линия.

Платформата ще има за цел архивиране и документиране на артистични проекти, в които винаги присъства момента на създаване на обект и идеята за флуидност между изкуствата.


В новия брой

В новия брой на ELLE сваляме и палтата, и маските!