С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как един фестивал ще преобрази стария център на София?

23.08.2016

„квАРТал фестивал“ ще покаже скрития потенциал на столицата ни

Как един фестивал ще преобрази стария център на София?
 © Райна Тенева

Старият еврейски квартал в София – това е районът, разположен в периметъра между бул. Дондуков, бул. В. Левски, бул. Сливница и бул. Мария Луиза. Именно там между 16 и 18 септември ще се проведе първото издание на „квАРТал фестивал“ – фестивал за култура и начин на живот.

© Райна Тенева

За три поредни дни районът ще се преобрази и ще отвори вратите си за всички жители и гости на столицата, които не само имат отношение към София, но и са любопитни да изследват огромния потенциал на региона.

© Райна Тенева

Ключови локации ще очакват посетителите за да им покажат атрактивни изложби и документални кадри, свързани с интересното минало и важното историческо значение на района. В рамките на събитието са предвидени разнообразни представления, артистични пърформънси, лекции и работилници. Многобройните действащи в периметъра ателиета, арт-пространства и различните йога и спортни центрове ще отворят врати за гостите, а специална обиколка ще покаже и потенциалните, все още неизследвани и празни пространства на всички заинтересовани да ги наемат и да ги превърнат в място, където могат да реализират своите бизнес и артистични идеи.

© Райна Тенева

Няколко специални тур-обиколки ще обогатят знанията на гостите на „квАРТал фестивал“ – те ще представят сградите с интересна архитектура, ще разкажат историята на техните обитатели, ще покажат всички скрити „съкровища“ и ще хвърлят светлина върху един от най-проспериращите и интересни софийски региони от началото до средата на миналия век.

© Райна Тенева

За доброто настроение на посетителите са подготвени и специални гурме и бар турове с много изненади и награди, а музикалната програма, включваща както изпълнения на живо така и диджей партита, ще допринесе за хубавата атмосфера на събитието.

Автор Люба Вангелова


В новия брой

Анджелина Джоли на корицата на новия брой на ELLE България