С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

„Капсулиране: Форми - обекти - идеи” - една изложба на Павлин Радевски

29.06.2016

Откриването е на 30 юни в галерия Credo

Изложба
Изложба

На 30 юни галерия Credo Bonum ще представи изложбата на скулптура Павлин Радевски „Капсулиране: Форми - обекти - идеи”. Откриването ще бъде в 19:00 ч. Изложбата може да бъде видяна до 24 юли.

Проектът е създаден специално за галерията. В нея авторът изгражда едно ново пространство от стъкло, в което експонира скулптурата си. Публиката е поставена на дистанция, отдалечена е от прозрачна, но осезателна преграда. Това е умишлено търсен ефект. Начинът, по който гледа и възприема произведението на изкуството е поставен под въпрос.

Изложба
Изложба

Темата за специфичния живот на формите отдавна е централен за творчеството на Павлин Радевски. Тежките пластични обеми от чугун той потапя в прозрачна смола, в която те потъват в олекотена безтегловност. 

Играта със светилната и различни нюанси в цвета на материала допълнително лишават обемите от тяхната физическа тежест и материалност. 

Автор: Ирена Късметска


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE