Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Красива БГ моделка представя „Арт Икони“

Мария Георгиева • 20.03.2017

Сандра Блажева открива четвъртата си самостоятелна изложба тази седмица

29-годишната Сандра Блажева, модел и художник, открива четвърта самостоятелна изложба
29-годишната Сандра Блажева, модел и художник, открива четвърта самостоятелна изложба © Личен архив

Може би познавате Сандра Блажева от модния подиум. А може би я знаете като художник, който вече има зад гърба си 3 самостоятелни изложби и участия в над 20 общи, завършила е Националната художествена гимназия и Националната художествена академия, на път да получи титла Доктор по Живопис.

Тази седмица 29-годишната красавица открива поредната си експозиция, наречена „Арт Икони“. Вдъхновена от думите на Анди Уорхол: „В бъдеще всеки ще бъде известен за 15 минути“, Сандра провокира с портрети в стил Поп арт, пресъздадени с техниката на маслената живопис, колажа и впръскването, с ярък контрастен колорит.

Изложбата "Арт икони" се открива на 29 март в галерия "Сезони"
Изложбата "Арт икони" се открива на 29 март в галерия "Сезони"

Поп арт е тенденция, отразяваща образи и теми от популярната култура и продуктите на потребителското общество. Още в първите прояви на европейския Поп арт в произведенията присъстват цитати от старото класическо изкуство. Днес самите произведения и техните автори дори се превръщат в образи на масовата култура, тиражирани в милиони екземпляри и разпечатвани върху предмети от бита. Лицата имената на художниците и самите те присъстват в телевизионните предавания, билбордовете и рекламите.

Анди Уорхол в Америка и Йозеф Бойс в Европа стават иконите на постмодерното изкуство през 60-те години на ХХ век, а днес техните ликове сами по себе си са обект на изкуството.

Изложбата на Сандра Блажева се открива на 29 март в столичната галерия „Сезони“.

"Арт Икони" на Сандра Блажева

Назад Напред


В новия брой

МоделътJAQUELINE SAPPERT на корицата на сп. ELLE.