С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Майк Буше напълни фонтана в Пловдив с диетична кола

Тереза Восканян • 15.09.2017

Колата е собствено производство на артиста

Майк Буше напълни фонтана в Пловдив с диетична кола
 © kapana.bg

Диетична кола бликна от известния Фонтан на пеликаните на площад "Стефан Стамболов" в Пловдив тази сутрин.

За събитието НОЩ/Пловдив (15-17 септември 2017) художникът Майк Буше реализира скулптурата “Любовно гмуркане (диетичен пеликан с пяна)”.  Фонтанът с пеликаните на централния площад Стефан Стамболов в Пловдив бе изпълнен с произведената от самия художник диетична кола. Живата скулптура е част от самостоятелната му изложба Private Idano в галерия "Сариев".

"Нощ" в Пловдив е най-големият фестивал в града, за който музеи, галерии и клубове ще работят до малките часове на нощта.


НАЙ-ДЪЛГАТА НОЩ НА ПЛОВДИВ СЕ ЗАВРЪЩА


Заглавието на изложбата Private Idano (на английски произнасяно „айдъноу”) се превежда на български като Личното ‘знамли’.

Private Idano представя специална селекция от нови произведения, създадени в периода 2015 - 2017 г. Творбите са свързани с интереса на Буше към могъществото на масовата индустрия за производство на образи, към прилагането на поведенчески модели, социалния контрол, културата на звездите, провокирането на лични желания и историята на бароковата живопис.

Flat Desert Cola Pool

Назад Напред

Майк Буше
Майк Буше © press


МАЙК БУШЕ С ПЪРВА САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА В БЪЛГАРИЯ


 


В новия брой

Лейди Гага на корицата на новия брой на сп. ELLE