С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Милена Матева се връща в България с нова изложба

01.10.2017

Художничката ще представи картините си от „Мислена линия“ на родната арт сцена

Милена Матева се връща в България с нова изложба
 © Милена Матева

Вчера, повече от 20 години по-късно след последната си изложба в България, Милена Матева е готова отново да покаже своите последни произведения пред българската публика. 

"Мислена линия“ е изложбата, с която художничката Милена Матева, живееща и работеща от години в Мадрид, се завръща на родната арт сцена. Ведрата полусериозност на платната й и минималистичните пейзажи, изпълнени в техниката монотипия, увличат зрителя в един свят на свежест и лекота.

Изложбата „Мислена линия“ е част от търсенето ми на нови теми и изразни средства през последните години, разказва Милена Матева.

© Милена Матева

Техниката е монотипия, а материалите са хартия и мастило. Въпреки че има известно сходство с графиката заради материалите и използването на отпечатък, всъщност става дума за живопис. Крайният резултат е уникален и не можа да се тиражира.  

Изложбата се открива днес на 30 септември 2017, в 16 часа, в престижната столична галерия АСТРИ на ул. “Цар Самуил” 34 и ще продължи до 14 октомври 2017.


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE