С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Не е нужно да си купувате онлайн билети за Лувъра

Тереза Восканян • 11.10.2019

Онлайн регистрацията ще бъде необходима само в изключителни случаи

Не е нужно да си купувате онлайн билети за Лувъра

Администрацията на Лувъра реши да отложи въвеждането на задължителната онлайн регистрация за закупуване на билети. По-рано беше съобщено, че тя ще влезе в сила преди края на 2019 г.

Решението за въвеждане на електронни билети беше свързано с необходимостта да се контролират големите потоци от посетители, които идват за изложбата посветена на работата на Леонардо да Винчи.

Сега предварителната онлайн регистрация ще се използва само в изключителни случаи. Като пример за подобна ситуация музеят нарече Олимпийските игри в Париж през 2024 година.

Припомняме, че в началото на септември картината на Леонардо да Винчи „Мона Лиза“ се върна на своето постоянно място в Лувъра.

След ремонта в залата на Джокондата се появиха няколко нови детайла. Първо, Мона Лиза изглежда различно поради новия фон - стените на залата бяха пребоядисани от светложълто в тъмносиньо. Второ, картината беше покрита с ново защитно стъкло, което е абсолютно прозрачно.

Промените ще повлияят и на начина, по който посетителите се приближават до шедьовъра на Да Винчи. В залата ще се появят две линии, така че всеки да може да дойде до шедьовъра възможно най-близо .


В новия брой

Лейди Гага на корицата на новия брой на сп. ELLE