С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

STATIONS - мултилокализмът представен чрез модата

14.11.2017

Третата концептуална изложба на дизайнерска платформа „Иван Асен 22“ е вече реалност.

STATIONS - мултилокализмът представен чрез модата
 © mira draga

От 9 ноември до 9 декември изложбата е представена в СОФИЙСКИ АРСЕНАЛ - МУЗЕЙ ЗА СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО

Проектът S T A T I O N S проследява и интерпретира глобалната тенденция МУЛТИЛОКАЛИЗЪМ и проучва нашата създадена чрез опит и преживявания на различни точки по света идентичност с изразните средства на концептуалната мода, моден филм и изложба-пространствена инсталация.

На премиерното представяне на изложбата за медиите присъстваха Надежда Джакова - Завеждащ филиал СОФИЙСКИ АРСЕНАЛ - МУЗЕЙ ЗА СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО, Нели Митева - директор на „Иван Асен 22“ и куратор на изложбата,  Ирмена Чичикова - актриса, Симона Чаракчиева - старши съветник корпоративни комуникации на Vivacom и Мира Драганова - директор на Наос България и про боно управител на „Иван Асен 22“.

Артистите запознаха журналистите с концепцията на изложбата, с личната провокация да стартират този проект и с финансовите трудности, с които са се сблъскали при реализацията му.

Първите два филма на същия артистичен екип обиколиха световните фестивали за моден филм и получиха няколко отличия, включително миналата седмица наградата за най-добър експериментален моден филм на фестивала в Чикаго. 

STATIONS - концептуална изложба на дизайнерска платформа „Иван Асен 22“

Назад Напред


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE