С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Изложба ни кара да се замислим за емпатията

13.02.2015

Три авторки споделят едно пространство, за да представят идеята си за "Емпатия"

Изложба ни кара да се замислим за емпатията

Авторките Албена Щениовска – Еглофф, Елица Матеева – Паскинс и Райна Стоймирова ви канят на откриването на съвместната им изложба "Емпатия"! Заповядайте в Галерия на СБХ, ул. „Шипка” 6, ет. 4.

Да посетите тази изложба е добре, защото:

1. Ще узнаете повече за интуитивната способност да се поставиш на мястото на отсрещния, за да достигнеш до това, което той изпитва, съпреживявайки неговите емоции, чувства и мисли.

2. Това е среща на творци с различни пластични характеристики в живописта, но с идентични схващания по темата, които приемат емпатията като естетически факт, пластично визуализиран чрез средствата на живописта, в която са закодирани общи смисли.

3. Ще усетите връзката творец – зрител: опит за взаимност във възприятията, определящи чувството за близост и зависещо от посланието, което не само казва, а внушава чувства и мисли в паралелни реалности.

4. Ще разберете повече за емпатията като стремеж за усъвършенстване.

5. Извеждайки темата „Емпатия” , се подкрепя елитарната същност на изкуството-далече от битовизма и дребнотемието, един стремеж за комуникация на духа.

Изложба "Емпатия"

Назад Напред


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE