С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Виждали ли сте светеща живопис?

Мария Георгиева • 27.11.2017

Една изложба на Мая Цанкова, която си струва да гледате на живо, а не от монитора

Картина от изложбата "Тъмна светлина" на Мая Цанкова
Картина от изложбата "Тъмна светлина" на Мая Цанкова

Мониторът ви едва ли ще покаже хайтек платната на Мая Цанкова в най-добрата им светлина, затова идете до столичната галерия „Финес“ на 1 и 2 декември, където може да видите светещата живопис на българската художничка.

Това е третата самостоятелна изложба на Мая Цветкова, наречена „Тъмна светлина“. Светещите хайтек платна маркират най-новите й търсения и експерименти, миксиращи акварелна техника и светеща живопис. Високотехнологичните картини обаче носят нежни послания и мистика, провокират мечтания... На тъмния фон цветовете сякаш греят, а изображенията придобиват особена дълбочина.

Картини от изложбата "Тъмна светлина" на Мая Цанкова

Назад Напред

Третата самостоятелна изложба „Тъмна светлина“ на Мая Цветкова ще бъде само два дни – на 1 и 2 декември в столичната галерия „Финес“ на ул. „Христо Белчев“ 17. 


В новия брой

Корицата на новия брой на сп. ELLE