С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

5 принципа за успешна организация на времето

Люба Вангелова • 20.03.2017

Тези лесни стъпки ще подобрят вашата лична ефективност

5 принципа за успешна организация на времето
 © iStock

1. Само резултати

Вземете лист и химикал и запишете всичко, което сте направили през деня. Анализирайте кои от свършените неща са ви донесли полза, кои са оставили следа. Така лесно ще направите извод кои си струва да коригирате за следващия си списък със задачи.

2. От ранна утрин

Създайте си навик да ставате сутрин рано. Това е най-продуктивното време от деня. Ако сте тип „Сова“, научете се да лягате преди полунощ. Ставайки един или два часа по-рано, си осигурявате време за нещата, за които обикновено не намирате такова – спорт, медиатция, селекция на музика, учене на чужд език.

3. Без телевизия

Дори временна изолация от телевизията ще ви даде представа какво губите, когато тя е сред основните участници в ежедневието ви. Да предположим, че всяка вечер гледате телевизия по 2 часа: сериали, филми, ток-шоу... В седмицата имате 14 часа, а в месеца – 56, за година – 672 часа, т.е. минимум 28 дни. Излиза, че цял един месец в годината сме като хипнотизирани от телевизионния екран.

4. Повишавайте своето IQ

Ако се откажете от телевизията, може да запълните времето си с нещо полезно или приятно. Това ще ви помогне да се превърнете не само в интересен събеседник , но и ще разширите възможностите на ума си.

5. Полезна доза интернет

Наред с телевизията, една от най-мощните сили, които отнемат енергията ни, е интернет. Да, той ни е необходим за работа и за образование, за общуване също. Но наред с това отнема и много от времето, което можем да посветим на физическа активност например. Не прехвърляйте реалния живот във виртуалния. Става неусетно! 


В новия брой

Моделът Алиса Кузенная на корицата на новия брой на сп. ELLE, посветен на ваканцията