С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

6 неща, които бизнес дамите не биха написали в мейла

Люба Вангелова • 03.01.2017

Не намалявайте стойността на това, което казвате, преди да го кажете

6 неща, които бизнес дамите не биха написали в мейла
 © iStock

Факт, съществуват някои готови словесни формули, които всеки използва в писането на служебни мейли. Но от друга страна не винаги е добре да се възползваме от тях. За някои идеята да звучат по-преми и директни не е приемлива – понякога им се струва, че ако са преми, ще изглеждат нахални. Много жени наистина се чудят как да започнат да пишат текст в мейла си – дали това е правилният начин, как ще звучи за отсрещната страна, коя е най-подходящата фраза...Има обаче някои думи и фрази, които силните бизнес дами не изпозлват в мейлите си. Вижте кои са те – ще ви ориентират.

#1. “Съжалявам...“

Не, не съжалявайте повече! Трябва да спрете да се извинявате на хората за неща, които трябва да направите заради работата си.

#2. "Само...“

„Само да кажа...“, „Само да напомня...“, „Само да уточня...“ - спрете да използвате тази дума. Тя само отслабва силата на искането ви или на мнението ви.

#3. “Това може да е глупав въпрос, но...“

Както ни учеха в училище, няма глупави въпроси. Дори и да има, питайте, не се оправдавайте.

#4. “Ако искате мнението ми...“

Човек, решил да даде мнението си, обикновено не моли за позволението или не съобщава, че ще го направи.

#5. “Може и да греша, но...“

Не намалявайте стойността на това, което казвате, преди да го кажете.

#6. “Не, че има значение...“

Може би го правите постоянно и не може да го понасяте, но повярвайте – това, което сте написали, има значение. Не подценявайте мисленето си и мнението си.


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE