С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Имейли през ваканцията: да или не?

Петра Денчева • 26.12.2018

За да изберете подхода си, трябва да оцените своите силни и слаби страни по отношение на боравенето със служебната поща

Плюсовете и минусите са с еднаква тежест.
Плюсовете и минусите са с еднаква тежест. © iStock

Да проверявате или да не проверявате служебната поща по време на почивката – това е въпросът. А плюсовете и минусите тук са с приблизително еднаква тежест.

От една страна, отварянето на имейли през ваканцията може да съсипе настроението ви и от там – и цялата почивка. От друга – редовното изчистване на ненужните писма и отмятането на спешните отговори ще ви помогне да направите завръщането си в офиса по-малко стресиращо.


УМЕНИЕТО ДА РЕЛАКСИРАМЕ


За да изберете подхода си, трябва да оцените своите силни и слаби страни по отношение на боравенето със служебната поща:

ДА

Ако мислите, че можете да държите под контрол емоциите си при научаването на неприятна новина, свързана с ваш проект, значи можете да си позволите проверка от време навреме. Правете го рано сутрин, когато любимият и децата все още спят. Отделете за целта не повече от 30 минути и после изключете известията си за следващите 48 часа.

ТОП 3 еко ваканция насред саваната

Назад Напред

НЕ

В случай че ще ви е трудно да се придържате към тези правила, по-добре не се и изкушавайте. Не е добра идея да отваряте имейла си и ако близките ви не гледат с добро око на това. Не си заслужава да ги дразните, пък и нали истинската почивка е тъкмо за това – да изключите напълно мисълта за работа!

ЕКО ВАКАНЦИЯ: На плаж или на сафари?

Назад Напред


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE